top of page

Branschen som går bättre i fysisk butik än på nätet - bilbranschen! 


Rapporten som konsultbolaget EY publicerat baserat på 14500 kunder i 20 länder - visar trots digitaliseringstrenden, att fler vill köpa bil hos fysiskt återförsäljare än på nätet. https://www.di.se/bil/trenden-overraskar-fler-vill-kopa-bil-av-en-aterforsaljare/

 

Det ställer helt klart krav på återförsäljarna. 

Vi har sammanställt frågeställningar att ta med sig när det gäller inredning och kommunikation, för det andra största finansiella åtagandet, efter bostaden, som ett bilköp oftast är.



1. Navigering

Är det lätt för kunden att hitta till era kategorier och bilindelningar? Arbetar ni med golvdekaler för att uppmärksamma kunden på nylansering? Har ni takhängda skyltar för snabb navigering? 

Faktum är att en god navigering leder till att säljarna kan lägga mer tid på sälj, och mindre tid på vägvisning. 


2. Stilrent

Är era skyltar, displayer och tygväggar hela och rena? Använder ni gedigna dekaler i fönstren eller låter ni A4 papper fästas med tejp för att uppmärksamma nya öppettider? 

Fram med såpa och vatten och torka av skyltar och displayer - det räcker inte med att bilarna skiner. Ha en backup vepa till displayen för att snabbt kunna bytas ut om den blivit kantstött. Se till att kvalitet speglas från det ni säljer, och det ni kommunicerar på. 

 

3. Nytt och fräscht 

Ser det likadant ut i ditt showroom som för 3 år sen? Är det endast bilmodellerna som uppdaterats eller har er inredning också fått nya uttryck? Har ni nya, fräscha högupplösta bilder och budskap att kommunicera?  En bilköpare byter i genomsnitt ut sin bil var 3e år - så se till att byta ut vepor till dina displayer. 

 

Vi har tillsammans med bilbranschen i 30 års tid tagit fram displaylösningar som verkligen fungerar. Våra system går att kombinera på otaliga sätt och kan uppgraderas med tillbehör. Låt oss visa dig runt i vårt showroom för att inspirera dig och din bilhall! 



Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi ses i din inkorg!

bottom of page